We nemen je mee langs een aantal tips voor het kiezen van een beamer. Er zijn verschillende beamers voor uiteenlopende toepassingen. Afhankelijk van wat je er mee wilt, zul je een andere beamer moeten hebben. In deze blog vind je een aantal zaken waar je op moet letten bij het huren of kopen van een beamer. Vraag je ook af of het zinvol is om te kopen, want een beamer huren kan veel voordeliger zijn, zeker wanneer je hem maar een of twee keer per jaar gebruikt. 

Educatie

Wanneer je een presentatie wilt geven of ergens een lezing, dan is het belangrijk dat je een beamer kiest die daarbij past. Een beamer moet een duidelijk beeld geven in een verlichte kamer. Dan heb je een beamer nodig die minimaal 2000 lumen produceert. Lumen is de eenheid waarin wij de totale hoeveelheid zichtbaar licht meten. Het is namelijk wel fijn dat de cursisten of de toehoorders van een lezing wel kunnen zien wat je projecteert in een verlichte kamer.

Grote zaal

Wanneer jij een avond organiseert, bijvoorbeeld een congres in de grote zaal, dan is het belangrijk dat je een beamer hebt die voldoende lichtsterkte heeft. Zo zullen de beelden namelijk helder zijn op het scherm. Hoe groter het scherm des te meer lichtopbrengst er van de beamer gevraagd wordt. Ga bij een grote zaal uit van 4000 lumen.

Thuis beamen

Wanneer je thuis wilt gebruik maken van een beamer, dan heb je voldoende aan een full HD beamer. Deze heeft een contrastratio van 25.000:1. Hiermee kun je gamen, tv-kijken of films op de muur beamen. Om te gamen moet je wel zorgen dat je beamer een lage input lag heeft, dan is er geen vertraging tussen de beamer en de controller. Voor de allernieuwste games raden we je aan om voor 4K-kwaliteit te gaan. Een HDR versie is ook goed.

Pin It on Pinterest