Wat is een ERP-systeem?

Geplaatst op

Een heel bedrijf laten draaien op een systeem, kan dat? Is dat wel handig en hoe werkt dat? Wat is een ERP systeem precies? Vroeger werden er ook verschillende systemen ontwikkeld. Alleen werkte het niet en dit zorgde voor veel problemen, zoals foutmeldingen en bestanden die verloren gingen. Totdat er een ERP-systeem op de markt kwam. Lees onze blog door om op alle bovenstaande vragen een antwoord te krijgen.

Alles op één rijtje

Als je alle zaken en systemen onder één dak kan bijhouden, maakt dat het toch een stuk overzichtelijker dan verschillende losse systemen. Dat is precies wat een ERP-systeem kan en doet: alles onder één dak. Maar wat zijn de eigenschappen van dit systeem? Dit zijn de belangrijkste:

  • Alle data in één database
  • Elke afdeling kan data opvragen
  • Klantgegevens hoeven niet meer bijgehouden worden in meerdere aparte systemen. Hierdoor geen ontbrekende of dubbele data, dit zorgt voor verwarring.
  • Management kan gemakkelijk een uitdraai maken van de resultaten voor klanten.
  • Handige updates en reminders als er een actie gedaan moet worden (contracten die aflopen of als er meer voorraad besteld moet worden)

Efficiënter en overzichtelijker werken

Voor elke opdracht een andere applicatie openen werkt niet echt efficiënt. Buiten de efficiëntie heb je ook een grotere kans op het maken van fouten. Er bestaat ook een grote kans dat je dubbel werkt, omdat je geen overzicht hebt op de werkzaamheden die je collega heeft verricht. Een ERP-systeem geeft je een overzichtelijk beeld van de verschillende workflows. De ERP-systeem kan je inrichten op verschillende modules voor verschillende afdelingen. Het voordeel is dat iedereen uit één database werkt.

Conclusie

Een ERP-systeem zorgt voor efficiëntie en overzicht. Minder fouten en meer verbondenheid met andere afdelingen zorgt voor een aaneensluitende workflow binnen je bedrijf. Heb jij interesse in een ERP-systeem, laat je dan goed informeren door een expert!

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn toegewijd aan het verkennen van de grenzen van innovatie in de wereld van computertechnologie. Onze passie voor technologie en ons verlangen om anderen te informeren en te inspireren, liggen aan de basis van dit platform. We geloven dat kennis de sleutel is tot het begrijpen en omarmen van de toekomst, en we zijn vastbesloten om die kennis met jou te delen.

Contactgegevens

Via info @ bitrey.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden