Online én Offline shop: de voordelen!

Geplaatst op

Ondernemers worstelen nogal eens met de vraag of ze een online of juist een offline winkel zouden moeten openen. We gaan de voordelen met je doornemen in deze blog. Lees snel verder! Wil je graag een website laten maken, kijk dan eens op Website laten maken.

Meer verscheidenheid met online shop

Klanten zijn niet beperkt tot een paar variëteiten wanneer men online winkelt. Er zijn duizenden producten van verschillende fabrikanten om de beste uit te kiezen. Het zal gemakkelijk zijn om geweldige aanbiedingen te vinden nadat men heeft besloten om online te gaan winkelen. 

Makkelijk een bedrijfsadministratie bij te houden 

Met de online middelen van tegenwoordig is het heel gemakkelijk om een bedrijfsadministratie bij te houden. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om te zien welke producten je moet bestellen. In sommige constructies is het zelfs mogelijk om zonder een voorraad te handelen. Dan ben je een tussenpersoon tussen de leverancier met voorraad en de klant. Net zo makkelijk. 

Gemakkelijke prijsvergelijkingen

Je kunt als klant gemakkelijk de prijzen online vergelijken en dan beslissen om te kopen van de beste. Ook hoeft je klant niet te reizen en dat maakt het prijsvergelijkingsproces easy. Wanneer ze verschillende verkopers vergelijken, dan wordt het gemakkelijk om de beste voor te vinden.

De beste deals krijgen bij het online winkelen, is gemakkelijk omdat je kunt vergelijken. Er is geen verkoopdruk die je zult ervaren nadat je hebt besloten om online te gaan winkelen. Het kost maar een paar minuten om de prijzen te vergelijken en te kopen. 

Voordelen fysieke winkel

Wanneer je als klant in een supermarkt bent, dan bekijk je de verpakking van het product en stel je vervolgens vragen aan de verkoper. In de meeste gevallen staan ze voor je klaar om je te helpen je vragen te beantwoorden. Het is een ander geval als je besluit om online te gaan winkelen. De verkopers zullen je de weg wijzen.

Geen wachttijden voor levering

Wanneer je naar de lokale markt gaat, koop je je product en breng je het naar huis. Je hoeft geen weken te wachten voordat het product geleverd kan worden. Wanneer je dringende producten zoals geneesmiddelen koopt, is het handig als je ze offline kunt bestellen en krijgen.

Snel retourneren

Het kan gebeuren dat je een beschadigd product koopt; in zo’n geval kunt je altijd snel retourneren. De klantenservice bevindt zich in je plaatselijke winkelcentrum en je kunt de artikelen naar hen terugbrengen en om terugbetaling vragen. In tegenstelling tot e-commercewinkels moet je enkele maanden wachten voor ze een defect product kunnen vervangen.

Plezier bij het winkelen

Het is leuk om uit winkelen te gaan en boodschappen te doen. In een winkelcentrum zitten en een beetje rondlopen is rustgevend. Dan gaat het niet alleen over het kopen van producten. Er is misschien zelfs wel tijd om na het winkelen (al dan niet in het winkelcentrum) uit eten te gaan. Een plezierige manier van een beetje verpozing. 

Klanttevredenheid is hoog

Wanneer je offline winkelt, krijg je een één-op-één interactie met experts. Bijvoorbeeld, je koopt medische benodigdheden en je wilt dat de apothekersbediende het je uitlegt. Hij zal duidelijke uitleg geven over wat je moet kopen. Het is gemakkelijk om meerdere producten die je nodig hebt in huis te halen, van medicamenten tot bijvoorbeeld gereedschap. Alles online bestellen is dan een stuk minder efficiënt wanneer je het snel nodig hebt. 

Gerelateerde berichten

Tips voor het digitaliseren van jouw bedrijf

Loopt je bedrijf achter in de tijd, maar je wilt het klaar stomen voor de toekomst? Denk dan aan het digitaliseren van je gegevens. In deze blog...

Lees meer

Over ons

We zijn toegewijd aan het verkennen van de grenzen van innovatie in de wereld van computertechnologie. Onze passie voor technologie en ons verlangen om anderen te informeren en te inspireren, liggen aan de basis van dit platform. We geloven dat kennis de sleutel is tot het begrijpen en omarmen van de toekomst, en we zijn vastbesloten om die kennis met jou te delen.

Contactgegevens

Via info @ bitrey.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden