ICT vormgeven: op kantoor en thuis werken

Geplaatst op

Thuiswerken is steeds populairder en noodzakelijk geworden de laatste jaren. Met name tijdens de corona crisis werd duidelijk dat thuiswerken veel voordelen heeft. Er was zelfs meer focus op het werk, omdat er minder afleiding was. Natuurlijk ontbraken er ook wel wat elementen, zoals contact met collega’s op de werkvloer of de vrijdagse nazit. Beide vormen van werken zijn nodig om een bedrijf een eenheid te laten vormen. Als bedrijf zijnde moet je dan de ICT zo op orde hebben dat er zowel thuis als op kantoor goed gewerkt kan worden. In deze blog gaan we een aantal tips voor geven.

De ICT op orde

Veel bedrijven werken nog met verouderde set-up, waardoor vooral het werken op kantoor gefaciliteerd wordt. Dit is eigenlijk wel opmerkelijk aangezien zoveel dingen online gebeuren en onderzoeken, onder andere van Stanford University, hebben aangetoond dat thuiswerken veel voordelen heeft. Zo zijn volgens het onderzoek van deze universiteit medewerkers productieve en voelen ze zich gelukkiger. Natuurlijk moet alles in balans zijn, dus een aantal dagen op kantoor is ook zeer aan te raden. Om deze flexibiliteit kunnen bieden aan de medewerkers, is het van belang dat de ICT op orde is. Zorg ervoor dat alle documenten die gebruikt moeten worden, vanaf afstand toegankelijk zijn. Je kunt dan werken met applicaties in de Cloud. 

Twee servers

Op kantoor is het slim om te zorgen dat je voldoende servercapaciteit hebt. Een server is te zien als een centrale computer waar alle desktop computers waarop medewerkers werken, aangesloten zijn. Sommige desktops hebben geen harde schijf, anderen hebben het wel. Soms is het ook zo dat een bedrijf met een server werkt terwijl er eigenlijk te veel desktops op zitten. Het is dan beter om voor twee servers te gaan, zodat de capaciteit van de informatieverwerking vergroot wordt. Als medewerker zie je dit terug in een snellere workflow, dus computers die niet vastlopen of heel traag informatie laden. We raden je een refurbished server aan, deze werken uitstekend en hebben een lagere prijs dan een gloednieuwe. Zo kun je geld besparen.

Zorg voor een ICT-dienst 

Om een bedrijf goed te laten functioneren, is het belangrijk dat er een ICT-dienst is die medewerkers kan helpen met eventuele problemen aan computers, inloggen of andere gerelateerde zaken. Op deze manier kun je hebben dat medewerkers door kunnen blijven werken aan een opdrachten en zo is de productie van je bedrijf een stuk beter. Zorg er dus voor dat de throughput, dus de apparatuur die de input van de medewerkers uiteindelijk vertaald in een eindproduct: de output, voldoende getweaked is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn toegewijd aan het verkennen van de grenzen van innovatie in de wereld van computertechnologie. Onze passie voor technologie en ons verlangen om anderen te informeren en te inspireren, liggen aan de basis van dit platform. We geloven dat kennis de sleutel is tot het begrijpen en omarmen van de toekomst, en we zijn vastbesloten om die kennis met jou te delen.

Contactgegevens

Via info @ bitrey.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden