De grootste voordelen van data-archivering voor bedrijven

Geplaatst op

Met de enorme toename aan data in het bedrijfsleven van de afgelopen tien jaar, is data-archivering veel belangrijker geworden. Bedrijven zijn steeds meer bezig het met onderhouden van systemen die data produceren, analyseren en opslaan. Vandaag de dag is gearchiveerde data cruciaal voor het goed functioneren van organisaties en de toegang tot deze data beschermen is dan ook een grote prioriteit.

Data back-up versus data-archivering

Er is een enorme misvatting tussen data-archivering en data back-up. Een back-up is niets anders dan een kopie van de gegevens. Back-ups van gegevens worden gebruikt als data recovery-mechanisme, om gegevens te herstellen in geval van datacorruptie of een beschadigd systeem. In tegenstelling tot back-ups, beschermt archivering alle oude informatie die niet direct opvraagbaar hoeft te zijn. Dit is ook een manier om het primaire opslagverbruik en de bijbehorende kosten te verminderen, in plaats van op te treden als een gegevensherstelmechanisme. Data-archivering wordt daarom het meest geschikt geacht voor gegevens die op grond van operationele of reglementaire vereisten moeten worden opgeslagen.

Voordelen van gegevensarchivering

Als we kijken naar de voornaamste voordelen voor het professioneel archiveren van data voor bedrijven kunnen we er vijf opstellen:

  • Door middel van professionele archivering voldoe je aan alle regelgeving omtrent dataretentie en het maakt auditen van de gegevens mogelijk, bijvoorbeeld in het geval van een financiële controle.
  • Het verbetert de complete prestaties van de huidige bedrijfsapplicaties en zorgt voor een hogere arbeidsproductiviteit.
  • Professioneel archivering stelt de gearchiveerde informatie breed beschikbaar en gemakkelijk op te halen door geautoriseerde gebruikers.
  • Archivering zorgt dat je verouderde, complexe systemen niet meer hoeft te onderhouden, puur vanwege de belangrijke gegevens die ze bevatten.
  • Misschien wel het belangrijkste voordeel is dat zowel de kosten als de tijd voor het maken van een back-up, uitvoeren van upgrades en database tuning worden gereduceerd.

Al deze voordelen maakt het een verstandige keuze om te investeren in archivering. Hoewel het veel tijd en geld kan kosten om zelf een goed archiefsysteem op te stellen, zijn er diverse gespecialiseerde bedrijven die kunnen helpen met archiefopslag, archiefbeheer en zelfs archiefbewerking.

Vormen van data-archivering

De archivering van gegevens kan verschillende vormen aannemen. Archivering is niets anders dan opslag van bestanden, maar objectopslag wordt steeds populairder. De meeste archiveringssystemen maken gebruik van offline gegevensopslag, waarbij gegevens op tape of andere verwijderbare media worden geschreven. Dit is voornamelijk het geval omdat tape kan worden verwijderd en omdat op tape gebaseerde archieven minder energie verbruiken en dus lagere opslagkosten hebben.           Echter, in vergelijking met elke vorm van opslag, is online archivering of cloud-opslag de beste archiveringsoptie. Dit is een proces dat speciaal ontworpen is voor het archiveren van gegevens en nog steeds continu verbeterd wordt. De kosten kunnen worden beheerst, terwijl je zonder moeite steeds meer gegevens kunt toevoegen aan het archief.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn toegewijd aan het verkennen van de grenzen van innovatie in de wereld van computertechnologie. Onze passie voor technologie en ons verlangen om anderen te informeren en te inspireren, liggen aan de basis van dit platform. We geloven dat kennis de sleutel is tot het begrijpen en omarmen van de toekomst, en we zijn vastbesloten om die kennis met jou te delen.

Contactgegevens

Via info @ bitrey.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden